Yoga & Meditatie

Yoga
Het idee dat yoga zweverig is en voor ‘geitenwollensokkentypes’ verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Gelukkig maar, want yoga is eigenlijk juist ‘down to earth’. Het is een middel dat je kan helpen om lichter in het leven te staan, doordat je lichamelijk en geestelijk in balans komt. Daardoor ervaar je innerlijke rust, harmonie en verbinding!

Tijdens een Yoga les worden ontspanning en inspanning afgewisseld. In een les komen ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, (geleide) meditaties/visualisaties en yogahoudingen aan bod. In de yogahoudingen wordt altijd een verbinding gelegd met de adem. De houdingen hebben heilzame effecten op het lichaam, zoals het bevorderen van de zelf genezende kracht van het lichaam, het masseren van de organen, het harmoniseren van het zenuwstelsel en het verwijderen van gifstoffen. Voor yoga hoef je niet lenig of volledig gezond te zijn, yogahoudingen kunnen altijd aangepast worden aan individuele behoeften. Verwacht ook niet dat je de hele les in ingewikkelde knopen moet liggen… Yoga is vooral leuk en ontspannend!

Er zijn veel verschillende Yogastijlen, bij EverBliss wordt in de lessen een combinatie van Hatha Yoga en Vinyasa Yoga gegeven. Vinyasa Yoga is een dynamische Yogavorm, waarbij een ‘flow’ van houdingen achter elkaar gedaan wordt op de beweging van de ademhaling. In Hatha Yoga ligt de focus op houdingen (asana’s) en ademhaling. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn.

Voor meer informatie over Yoga Nidra klik hier!


Yin Yoga

In onze drukke samenleving is de roep naar rust en ontspanning steeds duidelijker hoorbaar. Yin Yoga voorziet in die behoefte.

Yin Yoga is een rustige, zachte en langzame Yogavorm. In de les is het van belang om los te laten, te ontspannen en jezelf over te geven aan de houdingen. Je zoekt de rust op en blijft gedurende 3 tot 5 minuten in een houding, zodat je de tijd hebt om je grenzen te ontdekken en te voelen wat er in je lichaam gebeurt. De meeste Yin Yoga houdingen worden zittend of liggend uitgevoerd en zijn gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten; waar de meeste andere Yogavormen gericht zijn op het versterken en verlengen van de spieren. Yin Yoga stimuleert de flow van energie door het lichaam.


Meditatie

Meditatie betekent dat je je aandacht naar het ‘nu’ brengt. In het leven ervaar je de mooiste momenten en gelukservaringen als je helemaal in het hier en nu bent. Op die momenten ervaar je de aanwezigheid van gedachten minder en zijn er minder oordelen.

Daardoor heb je minder last van stress of weerstand en sta je meer open voor je huidige ervaringen. Het concentreren op het hier en nu kun je oefenen door te mediteren. Meditatie kun je op veel manieren doen, bijvoorbeeld door te focussen op ademhaling, geluid, een voorwerp, een activiteit of een beeld. Zo is er voor iedereen wel een meditatievorm te vinden die prettig voelt. Meditatie heeft veel voordelen: je wordt er stressbestendiger, gezonder en gelukkiger van. In de ‘Meditatie & Ontspanning’ lessen bij EverBliss proberen we diverse vormen van meditatie uit en is er ook ruimte om je gewoon helemaal te ontspannen.


Stadsverlichting
(meditatie)
Iedere maand komen mensen in +/- 847 huiskamers bijeen om een uur stil te zijn. Door samen te mediteren, kom je niet alleen thuis bij jezelf, maar ook bij elkaar. Bovendien heeft gezamenlijke stilte een positief effect op de omgeving. Er ontstaat meer harmonie en flow. Als je een betere wereld wilt, hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen een krachtig meditatief veld creëert.

Doe mee met Stadsverlichting. Verlicht jezelf, verlicht elkaar en verlicht je wereld! Elke tweede zondag van de maand wordt in veel huiskamers gemediteerd tussen 20.00 en 21.00 uur. Kijk voor meer informatie en adressen op www.stadsverlichting.nu

Meisje_coaching

Wat neem je mee/doe je aan:

• Trek makkelijk zittende losse kleding aan
• Zorg ervoor dat je ongeveer 1 ½ uur voor een yoga- of meditatie les niet zwaar hebt gegeten
• Neem een grote badhanddoek of ander matje mee voor op de yoga mat

Lestijden

Hatha / Vinyasa Yoga
maandagavond 19.50-20.50 uur
Yin Yoga
maandagavond 21.00-22.00 uur
Hatha / Vinyasa Yoga
woensdagochtend 9.00-10.00 uur
Hatha / Vinyasa Yoga
donderdagavond 19.00-20.00 uur
Hatha / Vinyasa Yoga
donderdagavond 20.15-21.15 uur

Meditatie & Ontspanning
maandagavond 18.45-19.45 uur

Doe je mee?

Yoga & Meditatie zijn geschikt voor iedereen! Het is gezond, helpt je ontspannen en is gewoon erg leuk! Bij (ernstige) lichamelijke klachten is het raadzaam eerst met de huisarts te overleggen of beoefening van yoga tot de mogelijkheden behoort. Aanmelden kan door op onderstaande knop te klikken! EverBliss werkt met kleine groepen. Klik hier voor de prijzen.

Heb je vragen?
Ik beantwoord ze graag, je kunt contact met mij opnemen via info@everbliss.nl of 06 148 642 15!

meld-je-aan_paars

‘Yoga is not about touching your toes,
it is about what you learn on the way down’

Ontwerp: MadebyLon Techniek: Dodo